Top 10 jaarlijkse symposiums

Top 10 jaarlijkse symposiums

Het is moeilijk om een top 10 samenstellen met het criterium als belangrijkheid als graadmeter. Immers alle symposia dienen een bepaald doel en hebben een eigen doelgroep. Daarom hieronder een tiental symposia die jaarlijks terugkeren. Er zijn meer bekende symposia natuurlijk maar de selectie hieronder geeft je een beeld van de doelgroepen die bereikt moeten of willen worden. In de medische wereld is het niet ongebruikelijk dat de farmacie een symposium aan artsen aanbied maar met het oog op integriteit en onafhankelijkheid zien steeds meer deelnemers daar toch een bezwaar aan. Men betaald liever zelf wat meer dan een bijna morele verplichting aan te gaan om een tegenprestatie te leveren. Niet te vergeten dat een farmacie bedrijf natuurlijk tot doel heeft zijn producten aan te prijzen en daar is niets mis mee want dat is gewoon marketing. Maar gevoelsmatig voelt het de laatste jaren voor steeds meer mensen toch niet helemaal lekker.

Vereniging en verpleegkundigen

Vereniging van verpleegkundigen is ook zeer actief met symposia met divers thema’s. Deelname ervan is zelfs bijna een verplichting want hun leden kunnen daar accreditatie punten voor hun voortzetting van het lidmaatschap en dus ook de registratie als verpleegkundige. Zij pakken daarmee twee vliegen in een klap. Nieuwe kennis en onderwerpen verspreiden en zorgen dat ieder lid een aantal van die symposia bezoekt uit eigen belang. Nu zullen de meeste van die leden wel zo gedreven zijn dat ze op de hoogte willen zijn en blijven van recente ontwikkelingen dus daar is niets mis mee. Ik vind het slim bedacht.

Universiteiten

Je ziet ook dat universiteiten hun alumni aan zich willen blijven binden. Daarom tracht men jaarlijks die alumni bij elkaar te brengen. Dat is niet alleen een soort van reünie maar ook een visitekaartje voor een universiteit want je ziet daar het succes dan de universiteit. Immers degenen die het na de universiteit niet hebben gemaakt zullen zich daar minder snel laten zien dan de succesvolle mensen.

MKB

Daarnaast zie je ook een MKB staan. Ik heb er maar eentje genoemd maar vele MKB organisaties in verschillende regio’s houden symposia. Ook veel Kamers van Koophandel doen dat. Bijvoorbeeld om startende ondernemers op weg te helpen of om belangrijke wijzigingen in wetgeving uit te leggen en werkbaar te maken voor hun leden.

Hieronder dus een lijstje met 10 jaarlijks terugkerende symposia met aanverwante thema’s per jaar:

“Zorg en de toekomst” VUmc

“LifeLines” UMCG

“Maatschappij in beweging” V&VN

“Startende psychologen” NIP

“Lectoraat E-Discovery” HvA

“Lean symposium” ETZ Elisabeth Tilburg

“MKB Limburg”

“Alumni symposium” Rijksuniversiteit Groningen

“Alumni Wageningen Network” KLV

“Travel medicine voor huisartsen” Health Education

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *