‘Hoe geef je een interessant symposium in de klusbranche’

Het lijkt een hele uitdaging om een symposium te houden over klussen. Maar dan nog mag het niet onmogelijk zijn. Over haast elk onderwerp kan je een symposium houden. Ook over klussen (voor bijvoorbeeld een loodgieter amsterdam).

Wat is klussen

Klussen kan gezien worden als een constructieve en creatieve bezigheid die door mensen zelf gedaan worden omdat ze het leuk vinden. Men maakt er geen bedrijf van maar men doet het meer als hobby. Men doet het klussen vaak na het werk in de vrije tijd. Ook zijn er tal van verenigingen en organisaties die bestaan uit mensen die graag samen klussen en bij elkaar komen om te praten erover. Waarom dan niet een symposium erover. Dat kan heel interessant worden.

Klussen in de moderne tijd

In de tweede helft van de twintigste eeuw is het klussen populair geworden. Denk maar in de zestig en zeventig. Heel veel mensen zijn toen gaan klussen zeer waarschijnlijk hadden ze een bezigheid nodig om bezig te zijn kan je zeggen. Trouwens klussen op je eigen tijd met dingen die jij leuk vindt komt je op den duur goedkoper uit. Anders had je bijvoorbeeld voor de leuke boeken kast of het voetbankje een professionele meubelmaker in dienst moeten nemen of die compleet inde winkel moeten kopen en dat zou je veel duurder komen te staan.

Symposium organiseren

Ik denk dat het een goed idee zou zijn om over het klussen in het algemeen een symposium te houden. Dat bet betekent dat je een oproep doet aan al de klusjesmensen in jou omgeving of woonplaats. Er wordt dan een vergadering belegt over het houden van een klusjes symposium, waarbij alles uit de kast wordt gehaald. Er zullen verschillende mensen zijn die dezelfde klusjes doen, die vormen dan een groep en zo verdeel je de andere mensen met dezelfde klusjes in groepjes en zo heb je dan een aantal groepen die mee kunnen doen aan het symposium. Zorg ervoor dat je genoeg mensen hebt die je kunnen helpen zoals registraties, zaal en stoelen huur, eten en drinken en kaartjes enzovoort. Tenminste alles wat je nodig hebt om een symposium te organiseren.

Het symposium

Om meer dimensie aan het symposium te geven kun je de mensen vragen om ook een kleine showcase opzetten. Daarbij kunnen mensen zien hoe en wat er allemaal gebeurd. De mensen kunnen dan elkaars klusjes bekijken en kunnen  notitie nemen van elkaars hobby’s. Je kan dan per groep een woordvoerder aanstellen die dan een korte presentatie  houdt over hetgeen waarmee men bezig is. En zo kan je dan per groep een woordvoerder vragen om een korte toelichting te geven en ook uitte leggen wat men ziet bij de showcase of tentoonstelling. Ook kan je mensen die komen en interesse tonen ook nog uitnodigen om proberen mee te doen om te klussen of tenminste proberen.

Op deze manier kan je nog een heel interessant symposium organiseren over klussen. Zorg daarnaast nog even voor wat lekkere hapjes en drinken en wat leuke activiteiten voor de kinderen en je het wordt zeer waarschijnlijk een jaarlijks terugkerend event.

Conclusie symposium in klusbranche

Of je nou een timmerman uit Amsterdam, loodgieter Amsterdam, tegelzetter uit Rotterdam, loodgieter Rotterdam of loodgieter Utrecht bent, het is altijd mogelijk om een symposium te organiseren in de klusbranche. Is dit toch niet helemaal jou ding? Dan kan je altijd nog iemand vragen om hem te organiseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *